Čelnici Želje ekspresno reagovali: Ne prihvatamo ostavku Nermina Bašića

Nermin Bašić i stručni štab su dugoročno rješenje za Klub i rješenje koje će ponuditi stabilizaciju i napredak u sportskom segmentu

03.10.2023. 07:01
  • Podijeli:
nermin basic anadolijać-64b0dbe502702.webp Foto: Anadolija

Željezničar je sinoć pred svojim navijačima savladao Široki Brijeg rezultatom 2:1, a i pored pobjede svog tima trener Plavih Nermin Bašić ponudio je ostavku.

Ostavku klub s Grbavice nije prihvatio, a čelni ljudi Željezničara su Bašiću dali punu podršku ouči izazova koji ih očekuju. Saopštenje prenosimo u cjelosti.

"Povodom izjave šefa stručnog štaba Nermina Bašića nakon utakmice sa Širokim Brijegom u kojoj je ponudio ostavku na svoju poziciju, FK Željezničar izdaje saopštenje.

Upravni odbor FK Željezničar ponuđenu ostavku Nermina Bašića doživljava kao moralan i odgovoran čin nakon turbulentnog perioda, ali istu ne prihvata.

Nermin Bašić i stručni štab su dugoročno rješenje za Klub i rješenje koje će ponuditi stabilizaciju i napredak u sportskom segmentu, afirmaciju mladih igrača i napredak kompletnog Kluba. Bašić, stručni štab i svi igrači imaju, kao i do sada, maksimalnu podršku Upravnog odbora.

Čestitke igračima i stručnom štabu na pobjedi nad Širokim Brijegom", poručili su iz redova Plavih.

U narednom kolu Željezničar očekuje veliki gradski derbi protiv Sarajeva, a taj susret igra se na stadionu Koševo.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()