Čarobni napitak: Zašto engleski reprezentativci piju sok od kiselih krastavaca?

Englezi su u bazu u Njemačku stigli sa dovoljnim zalihama soka od kiselih krastavaca

20.06.2024. 08:20
  • Podijeli:
Engleska - Srbija EURO 24-666f3a413bf5b.webp Foto: AP Photo

Fudbaleri Engleske tokom EURO-a u Njemačkoj od nutricionista su dobili "čarobni napitak".

Englezi su u bazu u Njemačku stigli sa dovoljnim zalihama soka od kiselih krastavaca. Ovo piće ima svojstva koja pomažu u borbi protiv grčeva.

Tokom utakmice Engleske i Srbije Kieran Trippier konzumirao je nepoznati napitak. Tada je imao probleme s grčevima, a brzo je ponovo bio na nogama nakon što mu je ljekar uručio dozu čarobnog napitka. Ispotavilo se da je popio sok od kiselih krastavaca.

Vjeruje se da sok od kiselih krastavaca zaustavlja grčeve 40 posto brže od vode za piće. To je zbog sadržaja ocata, natrija i kalija. Ove komponente pokreću refleks u ustima koji signalizira mišićima da ublaže grčeve.

Kaže se da je sok od kiselih krastavaca koristan i za one koji se ne bave profesionalnim sportom.

"Ima stvarno slan okus. Odvratno je".

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()