Bruka fudbalera Chelseaja: Otimačina za loptu na 4:0

I navijačima na „Stamford Bridgeu“ bilo je neprijatno usljed neshvatljivog ponašanja dijela ekipe

16.04.2024. 07:51
  • Podijeli:
chelsea - reuters-64287fbec831f.webp Foto: Reuters

Mauricio Pochettino u nevjerici je posmatrao kraj aut linije kako se četvorica njegovih mladih igrača guraju, unose jedan drugom u lice i otimaju za loptu i sve to pri rezultatu 4:0 protiv nesretnog Evertona.

I navijačima na „Stamford Bridgeu“ bilo je neprijatno usljed neshvatljivog ponašanja dijela ekipe.

Svemu je prethodila nesvakidašnja situacija u kojoj su fudbaleri Evertona u nekoliko sekundi napravili praktično dva penala – prvi nad Coleom Palmerom, pa drugi nad Chukwunonsom Maduekeom.

Sudija Paul Tierney nije odmah dosudio jedanaesterac, već je shodno pravilima sačekao da vidi šta će Madueke uraditi u potencijalnoj gol šansi, ali kada je i on oboren, glavni arbitar je puhnuo u pištaljku i pokazao na bijelu tačku.

Tada je pritrčao Nicolas Jackson, uzeo loptu i odnio je pravo do Maduekea, smatrajući da on „ima puno pravo“ da izvede jedanaesterac, jer je nad njim i napravljen. Međutim, pošto je u Chelseaju za izvođenje penala zadužen Palmer – u tom trenutku uveliko strijelac perfektnog hat-tricka – ljevonogi Englez prišao je Maduekeu i zatražio loptu.

Priključio se i Connor Gallagher podsjećajući Maduekea da su „pravila pravila“ i da se moraju poštovati, a kao da sve nije bilo dovoljno blamantno, u gužvu se zaletio i sam Jackson, otimajući Palmeru loptu iz ruku pred milionskim TV auditorijumom i „zaleđenim“ Pochettinom.

Na kraju, „pobijedila“ je Palmerova i Gallagherova „struja“, nakon čega je najbolji strijelac Chelseaja ove sezone potvrdio da je „hladan kao led“ i nakon ovakvih žustrih rasprava – plasirao je loptu u donji lijevi ugao reprezentativnog kolege Jordana Pickforda, realizovao i peti jedanaesterac u sezoni, postigao četvrti gol na susretu i izjednačio se na čelu liste strijelaca Premijer lige sa Erlingom Haalandom.

Do daljeg, njih dvojica imaće po 20 pogodaka, Ollie Watkins 19.

Četvrti pogodak na meču postigao je Jackson u 44. minutu, a konačan rezultat: Chelsea – Everton 6:0 (4:0) postavio je rezervista Alfie Gillchrist u prvom minutu nadoknade utakmice 33. kola, posle koje su se plavi iz Liverpoola dodatno približili zoni ispadanja.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()