Bordo tim dobija novog trenera: Legenda i ljubimac navijača vraća se na Koševo?

Na klupu sjeda Husref Musemić?

07.06.2024. 13:56
  • Podijeli:
Husref_Musemic_foto_Armin Durgut_PIXSELL-64bea2cf18562.webp Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Fudbaleri Sarajeva veoma brzo započinju sa pripremama za narednu sezonu, ali i Evropske izazove, a na novi put povest će ih novi trener.

Simon Rožman u narednim danima trebao bi zvanično napustiti klupu Sarajeva, a na njegovo mjesto sjest će legendarni Husref Musemić, prenosi Sport 1.

To je sasvim izvjesna opcija, s obzirom na to da su pregovori između Bordo kluba i Musemića ušli u završnu fazu.

To znači da će Musemić na klupi Sarajeva naslijediti Simona Rožmana, slovenskog stručnjaka, koji je na Koševo stigao, zajedno sa Senijadom Ibričićem, koji je nedavno smijenjen sa pozicije sportskog direktora.

Musemić se i prošlog ljeta povezivao sa preuzimanjem ekipe sa Koševa, ali je tada izbor pao na Rožmana. U međuvremenu, iskusni stručnjak je napustio Igman i sada je blizu povratka na klupu Bordo tima.

Inače, Musemić je trener koji je posljednji put donio duplu krunu Sarajevu, a to se desilo 2019. godine, kada je Bordo tim osvojio i Premijer ligu BiH, ali i Kup.

Također, vrijedi spomenuti kako je iskusnom stručnjaku posljednji trenerski mandat na Koševu trajao od augusta 2017. godine do decembra 2019. godine.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()