Bogati biznismen želi da finansira Ronaldov transfer u Bayern

Ovaj 48-godišnjak je već kontaktirao direktora kluba Olivera Kahna sa konkretnom idejom

20.05.2023. 10:26
  • Podijeli:
Kristijano Ronaldo_Foto Tanjug_AP Photo_Armando Franca-641cb4a4bfe21.webp Foto: Tanjug / AP Photo / Armando Franca

Njemački biznismen Markus Schön spreman je finansirati Ronaldov dolazak u Bayern, a klubu iz Minhena ponudio je zanimljiv poslovni prijedlog.

Jedan od najbogatijih ljudi u Njemačkoj je veliki fan Ronalda i spreman je finansirati transfer i platu Portugalaca u Bayernu, a za uzvrat želi dio od prodaje dresova.

Ovaj 48-godišnjak je već kontaktirao direktora kluba Olivera Kahna sa konkretnom idejom:

"Bilo bi zamislivo da se obavažemo da platimo naknadu za transfer ili posudbu i platu koja prelazi osnovni iznos koji će biti definisan", objasnio je u intervjuu za "Abendzeitung Minhen", a prenosi Focus.de.

Preduslov za takav posao, jeste "učešće u prihodima od dresova" kako bi se "ograničio finansijski rizik".
S obzirom na glasine o Ronaldovoj godišnjoj plati od 200 miliona eura u Al Nassra, jasno je da bi obje strane imale računicu u eventualnom dogovoru.

Bayern još nije odgovorio na zanimljiv prijedlog transfera, ali teško je vjerovati da će pristati, s obzirom da se sa 38 godina Ronaldo baš i ne uklapa u profil napadača kakav traže.

Podsjetimo, Bayern je bio usko povezan sa angažmanom Cristiana Ronalda prošlog ljeta, ali su odustali od transfera.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()