Boban o Saudijcima u UEFA Ligi šampiona: Gluposti!

U Ligi šampiona igraće samo klubovi čije su države članovi UEFA i niko drugi, kaže

17.08.2023. 17:50
  • Podijeli:
zvonimir boban-Miranda Cikotic_PIXSELL   -1666179554241.webp Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Corriere dello Sport jučer je objavilo da Fudbalska federacija Saudijske Arabije pregovara sa UEFA da timovi iz te zemlje učestvuju u evropskoj Ligi šampiona.

Navodno klubovi iz Arabije bi dobili vajld kard za novi format takmičenja koji se planira od 2025. godine.

„U Ligi šampiona će se povećati broj klubova na 36. Jedno mjesto biće dodijeljeno Saudijcima, kako bi se afirmisali klubovi kao što su Al Ittihad, Al Ahli, Al Nassr i Al Hilal. Vjeruje se da će oni moći ravnopravno da se nose sa najboljim evropskim ekipama“, stoji u tekstu uglednog italijanskog časopisa.

Međutim, cijelu priču je odmah demantovao Zvonimir Boban, direktor za razvoj evropske kuće fudbala.

„Nema nikakave istine u tome što pišu Italijani. Gluposti. U Ligi šampiona igraće samo klubovi čije su države članovi UEFA i niko drugi. Nismo ni pomislili, a kamoli razgovarali na temu timova iz Saudijske Arabije.”

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()