Bio viđen kao zamjena za Messija, sad ga zovu da spašava Manchester United

Kako je 22-godišnjak potvrdio status jednog od najboljih mladih igrača u Premijer ligi, interesovanje za momka rođenog u Londonu ne manjka

25.04.2024. 19:48
  • Podijeli:
Old Trafford_Reuters-1669187389662.webp Foto: Reuters

Michael Olise, zvijezda Crystal Palacea, mogao bi da pojača Manchester United u ljetnjem prijelaznom roku.

Olise je u dresu Palacea ove sezone odigrao 15 utakmica i za to vrijeme sedam puta pogodio mrežu rivala, uz četiri asistencije.

Kako je 22-godišnjak potvrdio status jednog od najboljih mladih igrača u Premijer ligi, interesovanje za momka rođenog u Londonu ne manjka.

Pred početak sezone 2023/2024 bio je povezivan sa Paris Saint-Germainom kao zamena za Lionela Messija, ali je ipak ostao u Palaceu. U međuvremenu je povezivan i sa Manchester Cityjem, Chelseajem, Liverpoolom, a najnovije glasine ga dovode u vezu sa Manchester Unitedom.

Na Old Traffordu u Oliseu vide igrača koji bi mogao da predstavlja stub napada u narednim sezonama i igrača na kom mogu da grade budućnost, a koji bi pritom mogao da donese i momentalni kvalitet.

Olise je u karijeri nastupao za mlađe kategorije Manchester Cityja, a šansu u seniorskoj konkurenciji dobio je u dresu Readinga odakle je stigao u Crystal Palace, odakle bi mogao na crvenu stranu Manchestera.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()