Bio je prvi golman hrvatske reprezentacije, a sada ga tjeraju iz kluba koji je ispao iz lige

Klub nije zadovoljan njegovim nastupima, jer je primio 32 gola u deset utakmica

30.06.2024. 09:27
  • Podijeli:
hrvatska reuters-667a5b28ec4fc.webp Foto: Reuters

Klub nije zadovoljan njegovim nastupima, jer je primio 32 gola u deset utakmica.

Sheffield United planira prodati hrvatskog golmana Ivu Grbića samo šest mjeseci nakon što su ga za 2,5 miliona eura otkupili od Atletica Madrida.

U engleskom klubu traže novog čuvara mreže i žele vratiti uloženi novac već ovog ljeta. Interesa za Grbića ima iz Španije, od Getafea i drugoligaša Leganesa. Grbićevu vrijednost Transfermarkt procjenjuje na 3,5 miliona eura.

Sheffield United već je napustio Wes Foderingham, a status dvojice preostalih golmana, Adama Daviesa i Ive Grbića, još se rješava.

Inače, Grbić je jedino vrijeme bio prvi golman hrvatske reprezentacije. Bilo je to u novembru 2021. godine, kada je Hrvatska igrala odlučujući susret protiv Rusije na Poljudu za odlazak u Katar. Grbić je branio u pobjedi Hrvatske od 1:0, a utakmicu prije debitirao je na Malti u visokoj pobjedi 7:1.

No, nakon toga Dominik Livaković ponovno je postao hrvatska “jedinica”, a Grbić više nije upisao niti jedan nastup za izabranu vrstu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()