Bh. trener uveo klub u prvi rang fudbala, nakon toga je nastala potpuna ludnica

U meču 33. kola Cvikin AL Orubah pobijedio je Al-Jabalain 1:0 i tako i matematički osigurao plasman u elitni razred saudijskog fudbala

22.05.2024. 22:20
  • Podijeli:
Rusmir_Cviko_Saudija_foto_X-664e31945754a.webp Foto: X/@ALOROBAH_FC

Ekipa Al Orubah koji sa klupe predvodi bosanskohercegovački trener Rusmir Cviko, plasirala se u najjači rang fudbala Saudijske Arabije.

U meču 33. kola Cvikin AL Orubah pobijedio je Al-Jabalain 1:0 i tako i matematički osigurao plasman u elitni razred saudijskog fudbala.

Sada je ekipa bh stručnjaka trećeplasirana i ima isto bodova kao drugi Al-Kholood. Pored ova dva tima, naredne sezone u prvu ligu će i prvoplasirana Al-Qadisiyaja. Upravo je Cviko u oba susreta sezone savladao sastav koji raspolaže sa najvećim budžetom u drugoj ligi ekipu Al-Qadisiya.

Sa Cvikom u stručnom štabu uspjeh slave još trojica trenera: Elvis Karić, Jasmin Trnovac i Bakir Šerbo.

Ukoliko ne dođe do promjena u ekipama, naredne sezone Cviko ide na megdan klubovima u kojima igraju planetarne zvijezde Cristiano Ronaldo, Mane, Karim Benzema, Neymar i mnogi drugi.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()