Bh. stručnjak Vladimir Petković novi je selektor Alžira

Rođeni Sarajlija će tako naslijediti Djamela Belmadija, a trebao bi potpisati ugovor na dvije i po godine

29.02.2024. 14:33
  • Podijeli:
vladimir-petkovic-pixsell-bestimage.jpg

Proslavljeni bh. stručnjak Vladimir Petković novi je selektor fudbalske reprezentacije Alžira.

On se i ranije spominjao kao opcija, a onda se pojavila vijest da je povukao svoju kandidaturu. Kako izgleda, došlo je do promjene, pa bi Petković trebao postati novi selektor ove zemlje.

Rođeni Sarajlija će tako naslijediti Djamela Belmadija, a trebao bi potpisati ugovor na dvije i po godine.

Cilj Alžiraca će biti plasman u polufinale Afričkog kupa nacija, ali i nastup na narednom Svjetskom prvenstvu.

Podsjetimo, ranije se kao kandidat za klupu afričke selekcije spominjao se Vahid Halilhodžić, ali je on poručio da neće preuzeti klupu te selekcije. Potom su alžirski mediji pisali da je Mehmed Baždarević kandidat za selektorsku poziciju. Na kraju je treći bh. stručnjak preuzeo kormilo ove selekcije.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()