Benjamin Tahirović zvanično predstavljen u Ajaxu, Zmaj potpisao ugovor do ljeta 2028.

Četverostruki prvak Evrope Romi je za usluge bh. veznjaka platio 8,5 miliona eura

21.06.2023. 17:14
  • Podijeli:
Benjamin_tahirovic_Ajax_foto_TW-649313081b2ab.webp Foto: Twitter/@AFCAjax

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Benjamin Tahirović danas je i zvanično predstavljen u nizozemskom velikanu Ajaxu.

Četverostruki prvak Evrope Romi je za usluge bh. veznjaka platio 8,5 miliona eura.

Tahirović je ugovor sa timom iz Amsterdama potpisao u trajanju od pet godina, odnosno do ljeta 2028.

"Ovo je veoma veliki korak u mojoj karijeri, novi klub, novi saigrači, novi jezik i novi korak, ali naviknut ću se na to. U avionu za Amsterdam sam bio malo sam nervozan, ali sada sam sretan i uzbuđen", rekao je Tahirović na početku obraćanja i istakao koje ga nogometne kvalitete krase.
"Najviše volim da igram kao šestorka. Mislim da ta pozicija najbolje odgovara mojim kvalitetima kao igrača. Dobar sam kada je u pitanju tehnički aspekt, imam dobar pas i igram iz posjeda lopte", dodao je.

Ajax je prošlu sezonu u potpunosti podbacio zauzevši tek treću poziciju sa čak 13 bodova zaostatka za šampionom Feyenoordom. Ovog će ljeta igrati playoff za ulazak u Ligu Evrope.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()