Bekenbauer: Fudbal je izgubio najvećeg, a ja sam izgubio prijatelja

Jedno srce imao je za fudbal, drugo za njegovu porodicu i treće za sve ljude, rekao je slavni Nijemac o preminulom prijatelju Peleu

30.12.2022. 14:15
  • Podijeli:
Franc Bekenbauer i Pele-63aeddcda2e6c.webp Foto: Profimedia

Bivši reprezentativac i bivši selektor Njemačke Franc Bekenbauer rekao je da je smrću Pelea „fudbal izgubio najvećeg u svojoj istoriji“ i da je izgubio prijatelja: „Fudbal je izgubio najvećeg u svojoj istoriji, a ja sam izgubio prijatelja“.

Bekenbauer, koji je bio Peleov saigrač u Njujork Kosmosu, podsjetio je da je Pele rođen u gradu Tres Korakos i dodao da je on bio osoba sa „tri srca“. 

"Jedno srce imao je za fudbal, drugo za njegovu porodicu i treće za sve ljude. Bio je neko ko je igrao sa zvijezdama i koji je ipak uvijek držao noge na zemlji“, uvjeravao je poznati Nijemac, a prenosi "Kliker".

Bekenbauer je priznao da je otišao u SAD 1977. samo zato što je želio da igra sa Peleom u Kosmosu. 

"Taj period je bio jedan od najboljih u mom životu. Zajedno smo bili šampioni i Pele je počeo da me zove svojim bratom. To je za mene bila nevjerovatna čast“, ​​rekao je on. „Fudbal će uvijek biti tvoj, ostaćeš zauvijek u njemu. Hvala na igri, o Rei“, zaključio je Bekenbauer.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()