Bayern želi zvijezdu Manchester Uniteda i spreman je platiti više od 100 miliona eura

Moguć transfer

05.06.2024. 22:25
  • Podijeli:
bayern reuters-65759b1b2d224.webp Foto: Reuters

Prijelazni rok još nije niti blizu otvoren, ali u najvećim svjetskim klubovima već traju pripreme za sljedeću sezonu.

Bayern je tako nedavno doveo novog trenera, iz novopečenog engleskog drugoligaša Burnleyja u Njemačku je došao Vincent Kompany, te čelnici kluba sada razmišljaju s kojim će igračima "opremiti" svog novog trenera.


Portugalski list O Jogo piše, a prenosi njemački Bild, da su čelnici kluba uspostavili kontakt s predstavnicima zvijezde Manchester Uniteda, Brune Fernandesa.

Portugalac je u ranijim izjavama potvrdio kako nema plan napustiti Crvene vragove ovog ljeta, no Portugalci ipak navode kako nije potpuno isključeno da bi mogao promijeniti mišljenje, ovisno o tome kako se rasplete odluka o budućnosti Erika ten Haga u klubu.

Novi vlasnici predvođeni Sir Jimom Ratcliffeom još uvijek nisu donijeli odluku o budućnosti Nizozemca, a ako se ipak odluče na promjenu trenerskog kadra, morat će Fernandesu predstaviti čisto određen plan za nadolazeće sezone kako bi se uvjerio da on i klub razmišljaju u istom smjeru.

Portugalac će u septembru navršiti 30 godina, pred njim su najbolje igračke godine, koje sigurno želi iskoristiti kako bi se borio za najveće trofeje - poput Premier lige i Lige prvaka, natjecanja u kojima United nije bio konkurentan posljednjih godina. Fernandes prema Transfermarktu vrijedi 70 miliona eura, a ima i dugogodišnji ugovor s Unitedom, tako da bi Crveni vragovi u slučaju prodaje sigurno tražili izdašnu cifru, možda i veću od 100 miliona eura.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()