Bayern za 60 miliona eura realizovao iznenađujući transfer i nadmašio Engleze

Platili klauzulu

22.06.2024. 17:10
  • Podijeli:
real bayern reuters-663b1a5ae0861.webp Foto: Reuters

Dosadašnji nogometaš Crystal Palacea Michael Olise dogovorio je transfer u Bayern vrijedan 60 miliona eura.

Bavarci su nadmašili Cheslea u borbi za potpis 22-godišnjeg mladog reprezentativca Francuske, iako se u jednom trenutku činilo da je na pragu prelaska na Stamford Bridge.

Olise je i prošlog ljeta bio blizu prelaska u Chelsea, ali je odlučio da ostane u južnom Londonu, potpisavši novi četverogodišnji ugovor.

Interesovanje su pokazivali i Manchester United kao i Newcastle, no sve je ostalo na tome.
Bayern je ipak bio konkretniji i platit će otkupnu klauzulu od 60 miliona eura za nogometaša koji još uvijek nije zaigrao za A reprezentaciju Francuske.

Krilni napadač, koji se pridružio Palaceu 2021. godine, postigao je deset golova i ostvario šest asistencija u 19 nastupa tokom prošle sezone, iako je imao problema zbog povrede tetive.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()