Bayer superiorno završio sezonu bez poraza, Kramarić uništio Bayern

Odigrano posljednje kolo Bundeslige

18.05.2024. 17:40
  • Podijeli:
bayer reuters-6648cbd22e267.webp Foto: Reuters


U posljednjem kolu Bundeslige, sada već i novi prvaci ekipa Bayera je superiorno završila sezonu bez poraza.

Ekipa Xabija Alonsa je na svom terenu pobijedila Augsburg rezultatom 2:1. Odigrali su 34 utakmice, pobijedili 28 i šest puta remizirali.

Ipak centralna figura posljednjeg kola bio je Andrej Kramarić. Naime, Hoffenheim je na PreZero Areni u posljednjem kolu pobijedio Bayerna rezultatom 4:2. Hrvatski napadač je za kraj ove sezone zabio hat-trick.

Susret je dobro počeo po ekipu iz Minhena budući da su nakon šest minuta vodili 2:0 golovima Tela i Daviesa.

Sjajno otvaranje susreta upotpunio je u osmoj minuti Beier koji je smanjio vodstvo gostiju na asistenciju Kramarića. Ujedno je 2:1 za Bayern bio rezultat prvog poluvremena.

A onda je u nastavku utakmice uslijedio show Kramarića. Prvo je u 68. minuti pogodio za izjednačenje, a pet minuta prije kraja susreta je postigao gol za preokret.

Samo dvije minute kasnije Kramarić je kompletirao hat-trick te postavio konačnih 4:2.

Hoffenheim je sezonu okončao na sedmom mjestu Bundeslige, dok je Bayern završio na trećem mjestu.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()