Barcelona šokirana poništenim golom za čudesni preokret i pobjedu

Trener Xavi Hernandez ljut

09.10.2023. 13:39
  • Podijeli:
ofsajd barca-6523d8986550c.webp Foto: Twitter/Screenshot

Aktuelni prvaci Španije, fudbaleri Barce kiksali su sinoć u 9. kolu Primere. Tim Xavija Hernandeza je kod pretposljednje Granade uzela tek bod (2:2). U utakmici punoj uzbuđenja i preokreta domaćin je nakon samo pola sata vodio 2:0 golovima Bryana Zaragoze Martineza. No, Barcelona se do 85. minute vratila golovima Laminea Yamala i Sergija Roberta. Zatim je zabila za čudesni preokret i pobjedu.

U trećoj minuti sudijske nadoknade Joao Cancelo je ubacio s lijevog boka, a pred golom je zabio njegov sunarodnjak i imenjak Felix. Igrači i klupa Barcelone euforično su slavili gol za nevjerovatni preokret i važnu pobjedu, ali sudija Cesar Soto ubrzo im je oduševljenje pretvorio u bijes. 

Poništio je gol uz objašnjenje da je Barcin napadač Ferran Torres utjecao na igru time što je skočio na centaršut i tako na sebe privukao igrače Granade. Naravno, ovo objašnjenje nije zadovoljilo barceloniste

"Okej, Ferran je utjecao na igru, ali ne znamo kako. Na koga je to on utjecao? Mislim da je to besmislica. Bez obzira na to je li on skočio ili ne, lopta je na kraju došla na isto mjesto i do istog čovjeka - Joaa Felixa, a on je zabio", komentarisao je nakon utakmice Barcelonin trener Xavi. Barcelona je ovim kiksom pala na treće mjesto s tri boda manje od vodećeg Reala, a ako Atletico pobijedi u zaostaloj utakmici, spustit će se i na četvrtu poziciju.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()