Barca potvrdila: Kessie odlazi u Saudijsku Arabiju

Prošle sezone ga doveli besplatno, ove i zaradili

09.08.2023. 23:00
  • Podijeli:
Ferran Torres_Barcelona_foto_reuters-6437c6b139afc.webp Foto: Reuters

Veznjak Obale Slonovače Franck Kessie (26) novi je član saudijskog prvoligaša Al-Ahlija u koji je stigao iz španskog prvaka Barcelone. Vrijednost transfera iznosi 12.5 miliona eura.

Kessie je u Barcelonu stigao prošlog ljeta kao slobodan igrač iz Milana i skupio 1797 minuta. Dolaskom Ilkaya Gündogana smanjit će mu se minutaža te je nakon razgovora s trenerom Xavijem odlučio napustiti klub nezadovoljan statusom.

Al Ahli je ove sezone već doveo niz igrača s bogatim evropskim iskustvom. Novi Kessiejevi suigrači bit će bivši igrač Manchester Cityja Riyad Mahrez, bivši napadač Liverpoola Roberto Firmino, bivši golman Chelseaja Edouard Mendy i bivši napadač Newcastlea Allan Saint-Maximin.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()