Australija mora igrati protiv Palestine: Selektor moli vlasti za pomoć

Australija bi trebala igrati protiv palestinske reprezentacije u azijskim kvalifikacijama 21. novembra, a odluka o mjestu na kojem će se utakmica igrati tek treba biti donesena

18.10.2023. 11:50
  • Podijeli:
Miloš Degenk Australija Katar Tanjug AP photo Jorge Saen -638c843c7e983.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Jorge Saen

Australija bi trebala igrati protiv palestinske reprezentacije u azijskim kvalifikacijama 21. novembra.

Selektor Australije Graham Arnold pozvao je u srijedu australsku vladu da pomogne osigurati da Socceroosi svoju kvalifikacijsku utakmicu za Svjetsko prvenstvo 2026. protiv palestinske reprezentacije igraju na sigurnom, neutralnom mjestu zbog sukoba u bliskoistočnoj regiji.

Naime, Hamasovi militanti ubili su više od 1300 Izraelaca u svom napadu na zajednice u južnom Izraelu 7. oktobra. Zdravstvene vlasti u pojasu Gaze, s druge strane, objavile su da je najmanje 3000 ljudi ubijeno u 11-dnevnom izraelskom bombardiranju koji je uslijedio nakon napada.

Australija bi trebala igrati protiv palestinske reprezentacije u azijskim kvalifikacijama 21. novembra, a odluka o mjestu na kojem će se utakmica igrati tek treba biti donesena.

“Zbog onoga što se trenutno događa, sve je to prilično zastrašujuće. Očito nismo u toku sa svime što se događa na sigurnosnom polju na Bliskom istoku i nema sumnje da je vlada više u tome nego mi. Stoga nam pomozite kako bi odluka bila sigurna. Moramo biti sigurni”, rekao je Arnold.

Australija je u utorak pobijedila Novi Zeland 2:0 u prijateljskoj utakmici u Londonu, njihovoj posljednjoj utakmici prije otvaranja kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2026. protiv Bangladeša u Melbourneu 16. novembra.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()