Atleticu drama protiv Feynoorda, velika pobjeda Shakhtara

Veliki preokreti tima iz Španije i Ukrajine

04.10.2023. 20:44
  • Podijeli:
atletico madrid reuters-651db133c1160.webp Foto: Reuters

Atletico Madrid je na svom Wanda Metropolitano stadionu savladao Feynoord rezultatom 3:2 u okviru 2. kolu Lige prvaka.

Madridski klub se ipak namučio da dođe do tri boda. Prvi šok je uslijedio već u sedmoj minuti kada je Hermoso postigao autogol, ali pet minuta kasnije Morata je vratio sve na početak.

Novi hladan tuš za domaće uslijedio je u 34. minuti kada je Hancko postigao drugi pogodak za Feyenoord, ali se Atletico nije predavao i u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena preko Griezmanna je došao do novog izjednačenja.

Samo dvije minute igre u nastavku bile se su dovoljne Atleticu da preokrene rezultat, a strijelac je ponovo bio večeras raspoloženi Morata.

Atletico sada ima četiri osvojena boda iz prva dva kola, dok je Feyenoord ostao na tri. Lazio (jedan bod) i Celtic (bez bodova) svoj meč igraju večeras. U narednom kolu Atletico gostuje Celticu, dok će Feyenoord ugostiti Lazio.

Šahtar je u drugoj utakmici koja se igrala od 18:45 sati savladala Antwerp u gostima rezultatom 2:1. Stirjelci za domaće bio je Muja i Balikwisha, dok su za ukrajinski tim pogađali dvostruki strijelac Sikan i Rakitskji. Treba istaći da je Antwerp imao vodstvo od 2:0 na poluvremenu, ali je na kraju izgubio 3:2 te da je Alderweireld u sedmoj minuti sudijske nadoknade promašio penal za izjednačenje.

Ukrajinska ekipa je tako stigla do prva tri boda u Ligi prvaka, a Antwerp je i dalje bez bodova nakon dva odigrana kola.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()