Atletico želi igrača Barce: Cijena mu je pala s 45 na samo tri miliona eura

Napuša Barcelonu

07.11.2023. 21:17
  • Podijeli:
marcos alonso reuters-654a60bb2e80b.webp Foto: Reuters

Marcos Alonso pristupio je Barceloni početkom septembra prošle godine kao slobodan igrač nakon što je sporazumno raskinuo ugovor s Chelseajem. Za razliku od prošle, šampionske sezone, u ovoj je 32-godišnji lijevi bek daleko od prve ekipe kluba i izglednim se čini da će ga krajem sezone napustiti.

Napravit će to kao slobodan igrač, a to će pokušati iskoristiti Diego Simeone kako bi ga doveo u Atletico. 

Nekad vrijedan 45 miliona eura, Alonso je danas procijenjen na tek tri i puno je češće na klupi nego na terenu. U ovoj je sezoni skupio tek 160 ligaških minuta kroz četiri utakmice.

Ne očekuje se da će mu Barcelona ponuditi novi ugovor, ali se očekuje da bi povremeni španski reprezentativac mogao ostati u domovini pa je zato već i započeo pregovore s Atleticom.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()