Aston Villa i Fiorentina prvi polufinalisti Konferencijske lige

Krenulo je sjajno po Lille koji je do vodstva stigao u 15. minuti susreta preko Yusufa Yazicija čime je postavljen rezultat prvog dijela

18.04.2024. 22:05
  • Podijeli:
aston vila lil AP PhotoRui Vieira via Tanjug-6618d49b39d62.webp Foto: AP PhotoRui Vieira via Tanjugz

Nogometaši Aston Ville su se plasirali u polufinale Konferencijske lige i to nakon što su u revanšu pobijedili Lille i to zahvaljujući boljem izvođenju jedanaesteraca.

Krenulo je sjajno po Lille koji je do vodstva stigao u 15. minuti susreta preko Yusufa Yazicija čime je postavljen rezultat prvog dijela.

U 68. minuti susreta Lille je udvostručio svoju prednost, a u strijelce se upisao Benjamin Andre koji je tako udvostručio prednost francuske ekipe da bi Cash u 87. minuti vratio Aston Villu u igru i odveo susret u produžetke.

Pogotke u dodatnih 30 minuta nismo vidjeli pa se pristupilo izvođenju jedanaesteraca gdje je uspješnija bila ekipa Aston Ville koja se tako plasirala u polufinale Konferencijske lige.

Drugi meč odigran u ovom terminu između Fiorentine i Viktorije Plzen je također otišao u produžetke, a na kraju je italijanski sastav slavio rezultatom 2:0 i to golovima Nice Gonzaleza u drugoj minuti produžetka te Christiana Biraghija u 108. minuti susreta.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()