Ancelotti otpisao četvoricu igrača

(Ne)iznenađuje činjenica da se među odabranim nalazi i Eden Hazard

17.01.2023. 09:50
  • Podijeli:
carlo-ancelotti-reuters.jpg

Trener Reala Carlo Ancelotti je prema pisanju Marce otpisao četvoricu igrača.

Ovaj list, koji se smatra svojevrsnim Realovim biltenom, tvrdi da su to desni bek Alvaro Odriozola (27), stoper Jesus Vallejo (26), ofanzivac Eden Hazard (32) te napadač Mariano Diaz (29).

Riječ je o igračima koje Italijan gotovo da i ne koristi u ozbiljnijim utakmicama i Real će ih se nastojati riješiti već u tekućom prijelaznom roku. Odriozola je ove sezone odigrao 51 minutu nakon što se vratio s posudbe iz Fiorentine i posve je u sjeni Danija Carvajala i Lucasa Vasqueza. Vallejo se, pak, ne može naigrati pored žestoke konkurencije i ove sezone je odigrao 56 minuta.

Za Hazarda u Realu više nemaju strpljenja. Belgijski as odigrao je 621 minutu ove sezone i daleko je od idealne fizičke forme. Mariano Diaz odigrao je 25 minuta ove sezone pod Ancelottijem, najmanje od nabrojanih igrača. Za njega već dugo vremena nema mjesta u Realu, no klub ga ne uspijeva prodati.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()