Alonso i dalje oprezan: Još je prerano govoriti o tituli

“U veoma smo dobroj poziciji. Ali ne pričamo o tituli, već o sljedećem protivniku”, kazao je on

05.04.2024. 18:20
  • Podijeli:
Ćabi Alonso-65c0f8be0ac79.webp Foto: Harry Langer/dpa via AP/Tanjug

Trener Bayer Leverkusena Xabi Alonso insistirao je u petak da je "još uvijek prerano" govoriti o tituli u Bundesligi, uprkos tome što je njegov tim na vrhu tabele i ima 13 bodova prednosti.

Leverkusen bi već sljedeće sedmice mogao osvojiti svoju prvu titulu u Bundesligi, ovisno o rezultatima drugoplasiranog aktuelnog prvaka Bayern Minhena.

“U fudbalu se sve može dogoditi”, rekao je Alonso novinarima, dodajući da je “još uvijek prerano”.

“U veoma smo dobroj poziciji. Ali ne pričamo o tituli, već o sljedećem protivniku”, kazao je on.

Leversuzen igra na gostovanju kod Union Berlina u subotu u isto vrijeme kada Bayern putuje u Heidenheim koji je na sredini tabele.

Alonsova ekipa približava se slavi u nevjerovatnoj sezoni, pošto se također plasirala u finale Kupa Njemačke pobjedom od 4:0 kod kuće nad Fortunom Duesseldorf u srijedu, čime se njihov niz bez poraza produžio na 40 utakmica ove sezone.

Španac, koji je prošle sedmice rekao da namjerava da ostane u Leverkusenu sljedeće sezone uprkos interesovanju Liverpoola i Bayerna iz Minhena, rekao je ne samo da su igrači fokusirani na sjledeću utakmicu, već i da navijači ne idu ispred sebe sa potencijalnim “trojkom” na vidiku.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()