Al Nassr želi nove zvijezde uz Ronalda

Mediji svakodnevno navode imena igrača koje saudijski klubovi pokušavaju da angažuju

22.02.2023. 10:52
  • Podijeli:
Ronaldo Al Nassr foto Reuters-63cd955a0880b.webp Foto: Reuters

Španci Sergio Ramos i Sergio Busquets, kao i Wilfried Zaha na meti su saudijskog kluba Al Nassra za koji od početka godine igra Cristiano Ronaldo.

Pošto su angažovali slavnog Portugalca, Saudijci žele da dovedu još istaknutih imena na Bliski istok. Mediji svakodnevno navode imena igrača koje saudijski klubovi pokušavaju da angažuju. Među posljednjima se spominju Zaha, Ramos i Busquets.

Zaha je ušao u posljednje mjesece ugovora sa Crystal Palaecom i odbio je više ponuda za produžetak saradnje. Član je londonskog kluba od 2015. godine, a igrao je i za Manchester United i Cardiff. Engleski mediji navode kako se za usluge 30-godišnjeg napadača zanimaju i Arsenal i Milan, ali njihov ponude se ne mogu mjeriti sa onom koja dolazi iz Saudijske Arabije.

Navodi se kako i Ramos razmatra ponude za transfer u Saudijsku Arabiju. Njegov ugovor sa Paris Saint Germainom ističe na kraju ove sezone. Ramos je u Parizu od 2021. godine, a prije toga je 16 godina bio član Real Madrida, a jednu sezonu je igrao i za prvu ekipu Seville.

Sa prelaskom na Bliski istok povezuje se i as Barcelone Sergio Busquets, koji je oslonac u veznom redu Katalonaca od 2008. godine, a ugovor mu ističe 30. juna. Njegov trener i bivši saigrač Xavi Hernandez u istakao je da bi volio da Busquets ostane na Nou Campu.

Nedavno je Mundo Deportivo objavio da Saudijci nude Busquetsu 18 miliona dolara po sezoni za dvogodišnji ugovor.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()