Ahmedhodžić je Englezima pokazao šampionski mentalitet, ali je nezadovoljan

Ahmedhodžić je bio prisutan na konferenciji za medije na kojoj je najavio duel protiv Stokea

12.01.2023. 20:32
  • Podijeli:
Anel_Ahmedhodzic_foto_AndrewYates_NEWSCOM.jpg Foto: Andrew Yates/NEWSCOM

Bosanskohercegovački reprezentativac Anel Ahmedhodžić jedna je od najvećih zvijezda i potpuno iznenađenje Championshipa, a kao takav ponovo je bio zanimljiv medijima.

Ahmedhodžić je bio prisutan na konferenciji za medije na kojoj je najavio duel protiv Stokea, koji je na rasporedu u subotu.

Među brojnim pitanjima bilo je i ono o poziciji Sheffield Uniteda na tabeli. Od Ahmedhodžića su zatražili da prokomentariše mjesto na tabeli Championshipa, na što je on odgovorio u maniru velikog šampiona.

Iako je Sheffield United u sjajnom rezultatskom nizu i sa devet bodova više u odnosu na mjesto koje ne vodi direktno u Premier ligu, reprezentativac BiH je nezadovoljan.

"Nezadovoljan sam. Želim da budemo broj jedan. Dobra stvar je što je sve u našim rukama i sve dok pobjeđujemo, naš cilj će da živi. Ključno je ostati na zemlji i fokusirati se na narednu utakmicu, a ne na narednih pet", rekao je Ahmedhodžić.

Mladi bh. stoper, koji blista ove sezone, ističe da se savršeno uklopio u tim Oštrica.

"Volim svaki minut ovdje. Uklopio sam se sjajno i samo želim izaći na teren i nastupiti. Zaista, mnogo uživam ovdje. Uloga koju imam je savršena", dodaje Zmaj.

Među stvarima u kojima treba napredovati je izvođenje auta, što mu je zadatak od ove sezone. Ističe da se nikada nije susretao s tim obavezama, jer je to najčešće zadatak bočnih igrača.

"Moja ubacivanja sa strane su bila veoma loša. Još uvijek nisu sjajna, ali postaju sve bolja. S druge strane, popravio sam svoju igru prema naprijed i da budem prijetnja. Prije je moja sposobnost bila dodavanje ili iznošenje lopte, a sada je to i dodavanje i dribling te trčanje prema naprijed", zaključio je Ahmedhodžić.

Ove sezone reprezentativac BiH upisao je 20 nastupa za Sheffield United i postigao je četiri gola uz dvije asistencije, što je fantastičan učinak ukoliko se u obzir uzme činjenica da je u pitanju stoper.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()