Napravite sami: Čudesni prirodni lijek za brži metabolizam i mršavljenje bez muke

Javite utiske

11.05.2024. 18:20
  • Podijeli:
beli luk povrće pixabay-65e04e79c2cf5.webp Foto: Pixabay

Ljekovita svojstva bijelog luka svima su poznata, a napitak od ove namirnice i vina se pokazao kao nevjerovatno dobro sredstvo koje čisti krv, osnažuje imunitet, jača srce i krvne sudove i čisti tijelo od toksina.

Ovaj napitak je odličan je prirodni lijek koji ubrzava metabolizam i pospješuje gubitak kilograma.

Saznajte kako da ga pripremite:

Sastojci:

12 čenova bijelog luka
0,5 l crnog vina
 

Priprema:

Isjeckajte bijeli luk i stavite u teglu. Sipajte vino, zatvorite teglu i ostavite da odstoji na sunčanom mjestu dvije nedelje. Svakog dana protresite teglu. Poslije  dvije nedjelje, sipajte tečnost u tamnu staklenu flašu. Uzimajte kašiku ovog napitka tri puta dnevno tokom jednog meseca. Zatim napravite pauzu od 6 mjeseci.

Kako pomaže?

Napitak od bijelog luka ima antibiotska, antiinflamatorna i antibakterijska svojstva, a evo kod kojih sve tegoba može da pomogne:

ublažava upalne procese
poboljšava metabolizam
smanjuje nivo holesterola
uklanja višak soli iz tijela
eliminiše toksine
pročišćava krv
podiže energiju
sagorijeva masti
jača krvne sudove i srce
 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()