Na ove načine ćete najbrže oguliti pečene paprike za ajvar

Isprobajte ih prvom prilikom

18.09.2023. 20:10
  • Podijeli:
paprike pixabay-65089013c549e.webp Foto: Pixabay

Sezona pravljenja ajvara uskoro počinje, stoga nije loše poznavati određene trikove kako najjednostavnije oguliti paprike prije nego što se odlučite na naredni korak.

Jedan od najjednostavnijih načina sa skinete takozvanu kožicu s pečenih paprika je trik s plastičnom vrećicom. Naime, kada su pečene, paprike odmah prebacite u plastičnu vrećicu i svežite je.
Neka ostanu u vrećici nekih 10 do 15 minuta. Kada paprike potpare, ogulit ćete ih bez problema.

Za drugi način guljenja kožice s paprika je potrebno malo više vremena, a to je da ih nakon pečenja stavite u zamrzivač na nekoliko sati.

Nakon što ih izvadite iz zamrzivača, potrebno ih je staviti u plastičnu vrećicu, koju ćete odmah staviti pod mlaz tople vode. Paprike pod mlazom vode držite najviše 10 sekundi i možete ih odmah početi guliti.

Ukoliko ne želite koristiti plastične vrećice, paprike također možete oguliti tako što ćete ih odmah nakon pečenja pokriti krpom ili u lonac s poklopcem i bit će spremne za guljenje nakon 15 minuta. Ovdje trebate biti svjesni da će izgoreni dio paprike ostaviti tragove na vašoj krpi.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()