Vodič za žene: Saznajte kako se sa muškarcem razgovara o novcu

Mnoge žene smatraju da je nečasno zahtjevati novac od muškarca, a ponižavajuće tražiti

27.05.2023. 06:40
  • Podijeli:
Novac (1)-63ef763178e30.webp Foto: Pixabay

Dok neke žene smatraju ponižavajuću situaciju kada treba da traže novac od muškarca, druge će šarmantno da se osmijehnu i nagovijeste da im je novac potreban. 

Mnoge žene se znaju šarmantno nasmiješiti i reći: ”Ja ne tražim, ja nagovijestim…” 

Ali trik je u tome što muškarci ne razumiju nagovještaj. Žena mora da kaže šta želi jasno i konkretno, piše sajt Econet.ru 

Ako kaže da ima “finansijskih poteškoća”, te da “bi bilo sjajno kada bi joj neko pozajmio novac”, nemojte se iznenaditi ako muškarac ne reaguje na ovaj zahtjev: niste tražili pomoć, nećete je ni dobiti. 

Postoje djevojke koje se često žale: 

“Tako želim da mi kupi one nove čizme. Nekoliko puta sam mu nagovijestila, ali on ne razumije!”

Muškarac tada čuje samo kako vi želite neke tamo čizme. Dalje od toga se i ne trudi da razumije. Rijetko koji muškarac će ovaj nagovještaj pročitati između redova.

Postoje razni stereotipi o “traženju novca” od muškarca.

“Ponosna sam“; “Sve mogu sama”; “Loše je da ga pitam”… to su stereotipi kojima smo zatrpani od djetinjstva. I nikad se nismo zapitale “Zašto?”

Zašto je tražiti pomoć ponižavajuće? Zašto sve želiš da radiš sama? Vjerujte, muškarci nemaju nikakve veze sa tim…

Do neke mjere svoja stereotipna uvjerenja prenesemo na naše muškarce i ograničavamo sebe u vezi ili braku.

Riječ je o strahu. Jednom su nas uvrijedili, što je u nama stvorilo odbojnost. Na primjer, ako voljena osoba odbija da vam pomogne, malo je vjerovatno da ćete bilo koga da pitate za pomoć. 

Plašićete se da vas ponovo ne odbiju. Isti princip je i u trouglu koji čini “žena – muškarac – novac“. Ne želite da pitate da ne biste bili u situaciji gdje će vas odbiti. 

Ako je muškarac spreman da troši novac na vas, zašto ga jednostavno ne pustite da to uradi?

To predstavlja iskazivanje njegove pažnje i ljubavi. Zbog toga vi morate da naučite kako da prihvatite tu pažnju. Razgovor o novcu sa muškarcem je bitan. Ako se osjećate neprijatno da mu direktno tražite novac, onda to možete sprovesti kroz igru.

Neka se ta igra zove: “natjerati čovjeka da se osjeća važno i potrebno”! Kada ga pitate da vam da novac, muškarac se tada neće osjećati iskorišćeno nego potrebno.

Gledajte na ovo kao na igru: Recite svom čovjeku da ste vidjeli čizme koje su vam se dopale, da biste voljeli da ih imate i onda ga direktno pitajte da vam ih kupi. 

Priđite ovome kao nekoj igri. Igra će vam dati osjećaj uzbuđenja i lakoće. Biće vam lakše da budete spontani. Budite razdragani. Muškarcima se to sviđa.

  • Podijeli:

Tagovi

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()