Vrhunski obrok gotov za pola sata

Pečurke punjene mljevenim mesom

18.02.2023. 07:00
  • Podijeli:
Pečurke punjene (1)-63e230b3f3f89.webp Foto: Pixabay

Ove pečurke su punjenje mljevenim mesom, te mogu da posluže kao večera, već i kompletan ručak... Uživajte!

Sastojci:

  • 300 g mljevenog mesa
  • manja glavica crnog luka
  • veći šampinjoni
  • svjež paradajz
  • pola veze peršuna
  • 100 grama gaude
  • komadić maslaca
  • maslinovo ulje
  • so, biber, začini

 

Priprema

Crni luk sitno isjeći, pa propržiti u tiganju na malo vrelog ulja. Dodati isjeckane peteljke šampinjona, mljeveno meso, so, biber i začine, pa dinstati dok ne ispari višak tečnosti. 

Dodati isjeckan paradajz i svjež peršun, miješati još minut-dva, pa skloniti s vatre. 

Vatrostalnu posudu premazati maslacem, poređati pečurke, napuniti ih pripremljenim filom, posuti rendanom gaudom, te peći u rerni na 200 stepeni oko 20 minuta.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()