Pečurke punjene mljevenim mesom
Ove pečurke su punjenje mljevenim mesom, te mogu da posluže kao večera, već i kompletan ručak... Uživajte!
Crni luk sitno isjeći, pa propržiti u tiganju na malo vrelog ulja. Dodati isjeckane peteljke šampinjona, mljeveno meso, so, biber i začine, pa dinstati dok ne ispari višak tečnosti.
Dodati isjeckan paradajz i svjež peršun, miješati još minut-dva, pa skloniti s vatre.
Vatrostalnu posudu premazati maslacem, poređati pečurke, napuniti ih pripremljenim filom, posuti rendanom gaudom, te peći u rerni na 200 stepeni oko 20 minuta.
NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.