U vrijeme posta skrčkajte specijalitet: Posna sarma sa šampinjonima

Ovo je najbolji recept za ukusnu posnu sarmu.

06.03.2023. 06:05
  • Podijeli:
Sarma 1-63d3bb02b22e7.webp Foto: YouTubePrintscreen/Letina Kuhinja

U vrijeme posta jedno od starinskih, tradicionalnih jela koje su spremale naše bake je posna sarma. U stara vremena one nisu imale soju kojom su mijenjale meso, ali su umjesto ove namirnice vješto koristile ono što su imale, te vam tako mi donosimo recept za posne sarme sa šampinjonima. 

Potrebno je

  • 20 listova kiselog kupusa
  • 500 g šampinjona
  • 200 g pirinča
  • 5 glavica crnog luka
  • ulje
  • biber
  • so

 

Priprema

Izdinstajte luk i šargarepu, a potom i pečurke. Nakon toga dodajte opran pirinač i dinstajte dok fil ne bude gotov.

Dobijenim filom punite listove kiselog kupusa i uvijajte u sarmu. 

Kuvajte na laganoj vatri.

  • Podijeli:

Tagovi

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()