Probajte
Baklava je kolač orijentalnog porijekla i danas je prisutna u svim dijelovima svijeta.
Sukladno podneblju u kojem se sprema, recept se mijenja. Ipak, zajedničko u svim podnebljima joj je to što je omiljena.
U nastavku pogledajte recept za brzu baklavu koja je postala hit na mrežama.
Sastojci
gotove kore za baklavu
orasi
maslac
šećer i voda za agdu
po želji možete dodati pistacije ili druge sastojke
Vrijeme pečenja je kao i za običnu baklavu.
Detalje pripreme pogledajte u videu.
NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.