Torta koja je mnogima prva na listi omiljenih
Markiza je torta koja se brzo napravi, ali i brzo pojede tako da je uvijek ostanete nekako željni. Nije joj potrebno vrijeme da prenoći, nema pečenja korica, nije potrebno ni kuhati fil za nju.
Dakle sastojci se umute i ona je spremna za degustiranje.
Čvrsto umutiti 7 bjelanaca. U drugoj posudi umutiti maslac sa šećerom, dodati žumanca, čokoladu rastopljenu na pari i mljevene (sitno seckane) lješnike i bademe.
Sjediniti od belanaca sa predhodno napravljenom masom. Obložiti činiju piškotama umočenim u mlijeko. Sipati fil preko piškota, pa odozgo poređati još jedan red piškota.
Posudu zatvoriti i staviti u zamrzivač preko noći (ili bar2-3 sata prije služenja). Prije posluživanja tortu okrenuti na tacnu i premazati je šlagom.
NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.