Šta ćete s viškom mesa koje ste napekli: Isprobajte ovaj recept

Mućkalica je glavno jelo sastavljeno od već pečenog mesa, ajvara, ljutih paprika ili drugog povrća

03.05.2023. 08:54
  • Podijeli:
roštilj izlet pixabay-64492b074f3f7.webp Foto: Pixabay

Poslije 1. i 2. maja sigurno vam je ostalo mesa s roštilja, ali sad ne znate šta bi s njim.

Uglavnom, nikako ih ne bacajte! Od preostale hrane sa prvomajskog roštiljanja možete napraviti super jelo.

Mućkalica je glavno jelo sastavljeno od već pečenog mesa, ajvara, ljutih paprika ili drugog povrća.

Odakle je mućkalica dobila ime nije pouzdano utvrđeno. Prema jednima ima veze sa tim što se prilikom spremanja jelo trese, mućka, a drugi tvrde da su imenu doprinijeli raznovrsni sastojci koji su kao ostaci, da se ne bi bacili, tako smućkani u jedno jelo.

Priprema:

  • Meso (već pečeno) isijeći na deblje šnicle, pa na srednje krupne kocke
  • U međuvremenu isijeckati sitno crveni luk i utrljati u njega 2 kašike soli, kako bi izgubio ljutinu.
  • Dinstati ga na ulju dok se sasvim ne istopi, neprestano mješajući, uz dodavanje tople vode.
  • Kad je luk upržen, dodati sječene paprike i paradajz, i sijeckani bijeli luk.
  • Dinstati dok ne ispari tečnost
  • Dodati meso, naliti sa malo vode i krčkati dok se povrće ne pretvori u kompaktnu masu
  • Začiniti, zaljutiti po ukusu.
  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()