Slasan i bogat vitaminima ručak: Šaran sa povrćem iz rerne

Kao iz najboljih restorana

24.03.2023. 13:30
  • Podijeli:
Riba (2)-6409c6730bff1.webp Foto: Pixabay

Tolstolobik je vrsta šarana koji spada u najpopularniju ribu u Srbiji. On se najčešće jede za vrijeme posta i slava, a možete da ga spremate i nevezano za praznike.

Ako volite da jedete ribu isprobajte i ovaj recept sa povrćem. Peče se u rerni, a toliko je ukusna da nećete moći da se zaustavite na jednom parčetu. 

Kada kupujete tolstolobik obratite pažnju na spoljašnji izgled. Oči treba da budu bistre i sjajne, meso elastično, a koža ne treba da bude ljepljiva. Ukoliko riba ima previše oštar i neprijatan miris, sumnjivog je kvaliteta.

Sastojci

- 1/2 kg ribe tolstolobik 
- 3 šargarepe
- 3 crna luka 
- 2-3 štapa celera 
- 1 paprika 
- 1/2 šolje belog vina 
- 2 limuna 
- 1/2 kašičice ulja

Priprema

Skinite kožu ribe i isjecite kotlete. Posolite i pobiberite, pa u vatrostalnu posudu poređajte isjekcani luk, šargarepu, celer i papriku. 

Opet posolite i poređajte kotlete ribe preko. 

Pokrijte aluminijumskom folijom i pecite u zagrijanoj rerni na 180°C oko 40 minuta. 

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()