Savršeno za doručak: Isprobajte recept za rolovanu kajganu

Jaja su doručak mnogih

16.06.2023. 06:00
  • Podijeli:
Rolovana kajgana 1-6426b63d5f9e2.webp Foto: Youtube Printscreen / Jelajelena Petrovic

Kajgana je jedno od omiljenih jela za doručak. Možete da je kombinujete na mnogo načina, ali je princip pravljenja isti.

Potrebno je:

3-4 jaja

1 crvena paprika

1 zelena paprika

so, ulje

Priprema:

Treba odvojiti bjelanca od žumanjaca, pa posoliti. Malo žicom posebno umutiti. U bjelanca dodati sjeckanu na kockice papriku. Tiganj malo podmazati uljem.

Prvo ubaciti bjelanca, pa kad su se malo zapekla, uviti u rolat u tiganju i pomjeriti u jednu stranu, pa ponovo premazati uljem i istresti žumanjca.

Pa kad i ona malo zapeku, uvijenu rolnicu od bjelanaca uviti preko žumanjaca. Zapeći sa jedne i sa druge strane. 

Umjesto paprike možete dodati sjeckanu šunku, slaninicu, kačkavalj i slično.

Servirati sa sirom, paradajzom i već po želji.

Kompletan postupak pripreme pogledajte u nastavku.

  • Podijeli:

Tagovi

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()