U receptu, za koji su stručnjaci rekli da vraća "raskoš banketa plemstva iz tog vremena" navodi se da se patka pekla u začinima poput ruzmarina, karanfilića i bibera, dok su dodaci filu od iznutrica prženih na ulju
U taverni u italijanskom gradu Bergamu je otkriven rukopis "Il Koko dijela Kazalinga" nepoznatog autora star 400 godina, koji sadrži recept za pečenu patku po imenu anderoto.
U receptu, za koji su stručnjaci rekli da vraća "raskoš banketa plemstva iz tog vremena" navodi se da se patka pekla u začinima poput ruzmarina, karanfilića i bibera, dok su dodaci filu od iznutrica prženih na ulju crni i bijeli luk, šargarepa, peršun, kao i hljeb natopljen mlijekom i jajetom, radi modernijeg ukusa, prenosi Ansa.
Patka se zatim peče u bujonu i bijelom vinu i servira uz sedam priloga, koji uključuju kupus, krompir, karfiol i palentu.
Vlasnici restorana rekli su da će recept uvrstiti u meni, kako bi "oživjeli put gastronomskog istraživanja".
NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.