Recept dana: Kokos kolač sa malinama i bijelom čokoladom

Kolač koji će obožavati i mlađi i stariji

19.04.2023. 17:32
  • Podijeli:
Kokos kolač sa malinama i belom čokoladom-6437c5b42147c.webp Foto: Youtube Printscreen / Delicious and simple food

Kolači sa kokosom spadaju u lagane, kremaste i, naravno, preukusne. Jedna od velikih prednosti ovakvih kolača jeste i ta što je priprema uglavnom brza i jednostavna, pa ih mnoge domaćice često prave.

Ukoliko ste ljubitelj kokosa i ovakvih poslastica, obavezno isprobajte recept za kolač sa mekanim kokos biskvitom, voćnim želeom i filom od krem sira.

Sve to u kombinaciji sa bijelom čokoladom odozgo stvoriće pravu fantaziju ukusa u kojoj će uživati i mlađi i stariji.

Sastojci:

Za koru:

- 2 jajeta

- prstohvat soli

- 100 g šećera

- 1 kašičica vanilin šećera

- 70 g ulja

- 50 ml mlijeka

- 80 g brašna

- 1 kašičica praška za pecivo

- 40 g kokosa

Za premazivanje:

- 50 ml mlijeka

- 2 kašičice šećera u prahu

Za voćni žele:

 -1 kašičica želatina

- 60 ml hladne vode

- 750 g zaleđenih malina

- 50 g šećera

Za fil:

- 50 g šećera

- 400 ml slatke pavlake 

- 300 g krem sira

- 40 g kokosa

- 100 g bijele čokolade

Priprema: 

Jaja umutite sa prah šećerom, vanilin šećerom i prstohvatom soli, a zatim dodajte prosijano brašno sa praškom za pecivo. Sve sjedinite, pa sipajte mlijeko, kokos i ulje i sve dobro promiješajte. Tijesto sipajte u tepsiju koju ste prethodno obložili pek papirom i pecite ga oko 25 minuta u zagrijanoj rerni na 180 stepeni.

Ostavite da se ohladi, a zatim gotovu koru izbockajte viljuškom i premažite mlijekom koje ste pomiješali sa šećerom u prahu.

Želatin pomješajte sa vodom i ostavite ga da nabubri, a u međuvremenu u tiganju pomiješajte maline i šećer, pa kada se smjesa bude istopila, dodajte i želatin i kuvajte, uz neprestano miješanje, još nekoliko minuta.

Smjesu sipajte preko kore i lijepo je poravnajte, pa ostavite da se ohladi u frižideru dva sata.

Umutite slatku pavlaku sa šećerom, dodajte krem sir i sve sjedinite mikserom, a zatim sipajte kokos i lagano umiješajte. Fil sipajte preko voćnog želea i ukrasite bijelom rendanom čokoladom, a zatim ostavite oko dva sata u frižideru, da se ohladi.

Cijeli postupak pripreme pogledajte u nastavku.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()