Preukusna pita sa tikvicama i sirom: Ne peče se, već kuva, oduševićete se

Pite su praktične za pripremu i uglavnom se koriste kore i nadevi po želji.

26.05.2023. 06:00
  • Podijeli:
Pita sa tikvicama-645380d56c3ce.webp Foto: Youtube Printscreen / Domaći Kuhar

Pite su postale popuarne i one koje se prave bez kora, a čiji se sastojci pomiješaju u posudi i onda se peče.

Predlažemo vam da isprobate i preukusnu pitu sa tikvicama i sirom koja će vas oduševiti, a koju možete da poslužite za doručak. I za ovaj recept vam nije potrebna rerna, jer se ona kuva na šporetu.

Sastojci:

- 1 tikvica

- 2 paradajza

- 4 jajeta

- peršun

- 2 čena bijelog luka

- 3 kašike grčkog jogurta ili pavlake

- 6 kašika brašna

- maslinovo ulje

- 200 g tvrdog sira

- 1 kašičica italijanskog začina

- 1 kašičica slatke crvene paprike

- parmezan

Priprema:

Izrendajte tikvicu i posolite, pa ostavite da odstoji 10 minuta. Dobro procijedite, pa dodajte jedan sitno sjeckan paradajz i jaja. Dobro umutite.

Zatim dodajte sjeckani peršun, mljeveni bijeli luk i pobiberite, pa opet promiješajte. Dodajte jogurt ili pavlaku i brašno i sve sjedinite. Sipajte smjesu u nauljenu tepsiju ili veći tiganj, pa pržite na šporetu, na niskoj temeperaturi.

Poslije par minuta preko poređajte paradajz isječen na kriške (jedan komad), kao i sjeckani sir. Pospite italijanskim začinom i crvenom paprikom, kao i paprmezanom. Poklopite i kuvajte još 20 minuta.

 

  • Podijeli:

Tagovi

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()