Posni uštipci: Za njihovu pripremu vam nisu potrebni ni kvasac, ni prašak za pecivo

Ništa manje ukusni od mrsnih

24.03.2023. 10:10
  • Podijeli:
Posni uštipci-6414845b074a0.webp Foto: Youtube Printscreen / Ivina kuhinjica

Pravljenje uštipaka uopšte nije težak posao. Iako većina misli da je komplikovan, jer je potrebno zamjesiti tijesto, to uopšte nije tako.

Uštipci mogu da se jedu u slanoj i slatkoj varijanti - u zavisnosti od toga šta više volite. Nije zabranjeno ni da, u toku jednog obroka, pojedete i jedne i druge.

Posni uštipci su izuzetno ukusni i podjednako dobri kao i mrsni, a s obzirom na to da je Vaskršnji post u toku, isprobajte ovaj recept. Nisu vam potrebni čak ni kvasac, niti prašak za pecivo.

Sastojci:

- 400 g brašna

- 1 kašičica soli

- 1 kašika šećera

- 2 kašike ulja

- 220 ml tople vode 

Priprema:

Dodajte u brašno šećer, ulje, so i vodu, a zatim zamijesite tijesto. Pokrijte ga providnom folijom i ostavite ga oko pola sata da odstoji.

Uzimajte manje komade tijesta i oblikujte loptice. Rastanjite svaku oklagijom i ubacite u tiganj u kojem ste zagrijali veću količinu ulja, a zatim ih pržite.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()