Pohovane jabuke pravi jesenji hit

Ne smijete propustiti priliku da ne iskoristite jabuke na sve moguće načine u vašoj ishrani

11.11.2023. 08:00
  • Podijeli:
jabuke u šlafroku pixabay-1664300308672.webp Foto: Pixabay

Ne smijete propustiti priliku da ne iskoristite jabuke na sve moguće načine u vašoj ishrani.

Zato, ako ne znate šta da pripremite za doručak, a željni ste slatke varijante, onda je recept za pohovane jabuke ono što vam treba. Podsjećaju na krofne, ali su ipak nešto posebno.

Sastojci:
3 jabuke
2 jaja
6 kašika brašna
kašičica šećera
1/2 kafene šoljice mlijeka (može i kisela voda)
Priprema:
Ogulite i operite jabuke, zatim ih nasjecite na kolutove i ostavite ih sa strane.

Umutite jaja, pa dodajte mlijeko, brašno i šećer . Sve dobro izmiješajte, tako da tijesto bude gušće. Ostavite ga sa strane na 10-20 minuta, da odstoji.

Viljuškom umačite jabuke u tijesto i pržite na zagrijanom ulju, na srednjoj vatri.

Kada dobiju zlatnu boju, izvadite ih i ostavite ih na parčetu ubrusa, kako bi upio višak ulja.

Preko njih pospite šećer u prahu i cimet.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()