Preukusan prilog koji niko neće odbiti
Krompir je najrasprostranjenija namirnica i od njega mogu da se prave najrazličitija jela, obroci, salate. Lako se kombinuje sa drugim sastojcima, a kao prilog ovo povrće je definitivno najpopularnije.
Ako volite hrskavi krompir uz meso onda zaboravite na pečeni, već napravite pire od njega i dodajte mu skrob, pa ispržite. Preukusan prilog koji niko neće odbiti.
6 krompira
4-5 kašika kukuruznog skroba
Krompir skuvajte u ljusci, pa kada se ohladi oljuštite. Posolite i ispasirajte, a onda dodajte skrob i dobro sjedinite.
Podijelite na nekoliko dijelova, pa svaki razvucite u tanji valjak. Isjecite i od svakog dijela oblikujte lopticu.
Uzmite cjediljku za sok i na malo nauljite. Blago spljoštite svaku lopticu, pa pritisnite na vrh cjediljke da oblikujete poluloptu.
Pržite u zagrijanom ulju.
Postupak pripreme pogledajte u videu.
NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.