Nema lijepljenja! Ovako ćete najlakše naribati sir

Lakše se i topi

03.02.2024. 21:35
  • Podijeli:
sir-pixabay.jpg

Ribani sir izvrstan je dodatak brojnim jelima – dodaje se u juhe, kremaste umake, na složence, pice i različite odreske. Lakše se topi od sira u listićima ili u bloku, pa je za mnoge nezaobilazan dio osnovnih namirnica koje uvijek imaju u frižideru.

Bolji okus

Iako se u trgovinama može kupiti već naribani sir,jelo će imati bolji okus ako ga sami naribate netom prije upotrebe ili posluživanja.

Ako ste ikada pokušali naribati mocarelu, gaudu ili sličnu vrstu mekanog i polutvrdog sira, sigurno ste primijetili da to baš i nije najlakši zadatak. Sir se lijepi za metalni ribež te onemogućava dalji rad.

Da biste spriječili neugodno lijepljenje – imamo rješenje. Odnosno, ima ga korisnica HauDazŠi na TikToku gdje se proširio njezin video za najlakše ribanje sira.

Maslinovo ulje

Vanjsku i unutrašnju stranu ribeža pošpricajte s malo maslinova ulja, a potom krenite s ribanjem. Sir će se padati bez ikakvog zaustavljanja. Ne samo da vam ovaj trik olakšava ribanje, već i čišćenje.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()