Krofne sa cimetom: Probajte im odoljeti

Stara, dobra poslastica sa ukusom cimeta

13.10.2022. 06:59
  • Podijeli:
krofne_shutter-1665579148215.webp Foto: Shutterstock

Sastojci:

– 540 g brašna

– 1 kesica kvasca

– 1 kašičica praska za pecivo

– 200 ml mlijeka

– 50 ml vode

– 60 g šećera

– 1 jaje

– 1 vanilin šećer

– 50 g mekog maslaca

– ulje za prženje

– 100 g kristal šećera

– 1 kesica cimeta

Priprema:

Brašno pomiješati sa svim suvim sastojcima. U mlijeko dodati maslac zagrijati da bude mlako, pa dodati suvim sastojcima.

Dodati jaje i vodu, pa sve lijepo umijesiti. Ostaviti na toplom da se udvostruci volumen.

Tijesto izručiti na pobrašnjenu radnu površinu, razviti ga na debljinu od dva centimetra, pa vaditi časom krugove i najmanjom čašom koju imate vaditi još jedan u sredini.

Ostaviti ih da narastaju još 20 minuta.

Zagrijte malo više ulja u dubljoj posudi, pa pržiti krofne sa obje strane da dobiju lijepu zlatno-braon boju.

Kad budu gotove uvaljivati ih u mješavinu šećera i cimeta, ali dok su još tople.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()