Kako se pravilno priprema čaj?

Vrijeme je da zaboravimo mit da treba koristiti proključalu vodu

27.12.2023. 06:00
  • Podijeli:
tea-6791234_1280 čaj od cimeta pixabay-6544c4e5b46e1.webp Foto: Pixabay

Pravite čaj sa proključalom vodom? Zaboravite na to. Profesionalni degustator jela i pića Martin Isark rekao je da nikada ne bi trebalo da koristite proključalu vodu kada kuhate čaj.

"Vrijeme je da zaboravimo mit da treba koristiti proključalu vodu", rekao je on za Dejli Mejl.

"Jako vruća voda ubija ukus čaja i zapravo vam ostaje neki suvi ukus, uglavnom je to tanin", istakao je.

On tvrdi da čak ako prekuhate vodu i predugo držite kesice čaja u vodi, čaj nema bolji ukus od vode od kupusa.

Umjesto toga, preporučio je da vodu ostavite da se ohladi do 80 Celzijusa.

Kako je pojasnio, čaj koji pijete uz doručak i indijski čaj Assam treba da se prave sa vodom na 80 Celzijusa, dok je zeleni čaj najbolji na 50-65 Celzijusa, a Oolong čaj do 90 Celzijusa.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()