Evo kako pripremiti hrskavu ribu, da se ne raspadne

Trik je otkrio iskusan ribar, a važi i za riječnu i za morsku ribu

02.01.2023. 14:50
  • Podijeli:
losos_riba_jelo-1668585886194.webp Foto: Pixabay

Ribu možete da ispržite ili da ispečete u rerni, a danas otkrivamo trik kako da je spremite tako da bude preukusna.

Pomoću jednostavnih trikova, tj. sastojka, napravićete hrskavu ribu koja se ne raspada.

Ovaj trik je otkrio iskusan ribar, a važi i za riječnu i za morsku ribu.

Prije nego što krenete da je pržite, ribu prvo posolite, a onda i uvaljajte u kukuruzni skrob. Stvoriće se zaštitni film koji će spriječiti da ona upije višak ulja. Stavite je u zagrijano ulje, pa kad se jedna strana isprži, okrenite je i sipajte jednu do dvije kašike sirćeta.

Ne samo da će korica biti hrskavija, nego će imati i ljepši ukus kao i snažniju aromu. Po želji u tiganj možete da dodate limun isječen na kolutove, sitno sjeckani bijeli luk i ruzmarin, piše Stvarukusa.rs.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()