Praznik pozorišta u Banjaluci: Uživanje u koncertu spoznaje "Njegoš i Kočić – korijeni"

Osim Simfonijskog orkestra Narodnog pozorišta Republike Srpske nastupiće i Akademski hor "Obilić"

03.06.2024. 20:25
  • Podijeli:
pozoriste una 1-665e097c4731f.webp Foto: UNA

Veče rezervisano za praznik pozorišta, Teatar fest, u Narodnom pozorištu Republike Srpske.

Publika će, nakon uvodne besjede glumca i režisera Nebojše Dugalića, imati priliku da uživa u koncertu spoznaje "Njegoš i Kočić – korijeni", na kojem će učestvovati oko stotinu učesnika.

Osim Simfonijskog orkestra Narodnog pozorišta Republike Srpske nastupiće i Akademski hor "Obilić", Akademsko kulturno-umetničko društvo "Branko Krsmanović" iz Beograda, Kamerni hor "Kerubini" Konfucijevog instituta Univerziteta u Banjaluci i Vladimir Bulatović.

“Festival je događaj na kojem će pred publikom biti izvedene predstave, koje su odgovorile na vječno pitanje - ko sam ja”, poručila je direktorka Narodnog pozorišta Republike Srpske, Dijana Grbić.

Teatar fest je, kaže, kruna pozorišne sezone.

“Upravo zbog publike, nemamo pravo reći i da nam nekad nedostaje snage, da se borimo sa nerazumijevanjima. Znamo zbog koga smo ovdje, šta je naša misija”, istakla je ona.

Željka Stojičić, ministarka kulture Republike Srpske je kazala da ovaj festival oslikava zrelost kulturnog života Banjaluke i Republike Srpske.

“Uvjerena sam da će publika uživati u Teatar festu", navela je.

Nebojša Dugalić, glumac i režiser, u svom obraćanju je poželio dug život Teatar festu.

“Jedna od najljepših stvari je imati priliku da svojim kolegama, svima zasluźnima što smo ovdje, izrazim zahvalnost što istrajno njeguju ovakve događaje, kojima čuvamo najbolje u nama - sposobnost za stvaralaštvo”, rekao je Dugalić.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()