Vrše se radovi na aerodromu u Banjaluci, šire se terminal i parking

Aerodrom je proširio parkiralište u maju, no kako je broj putnika toliko povećan morao je pristupiti dodatnom proširenju parkirališta i upravo su krenuli radovi za potpuno novo parkiralište

05.11.2023. 22:56
  • Podijeli:
banjaluka aerodrom srna 22-64b8e173accfb.webp Foto: Srna

Natalija Trivić, direktorica Aerodroma Banjaluka je izjavila da je dovršen projekt dogradnje terminala u Banjaluci, u prvom redu dolaznog dijela koji je sada slijepo crijevo aerodroma.

Ipak, kako navodi zamaaero, nije objavljeno kako će se ovo proširenje financirati i kada bi se išlo u dogradnju. Aerodromu proširenje dolaznog dijela i te kako nedostaje i isto je vrlo hitno.

Aerodrom je proširio parkiralište u maju, no kako je broj putnika toliko povećan morao je pristupiti dodatnom proširenju parkirališta i upravo su krenuli radovi za potpuno novo parkiralište.

Banjaluka osim proširenja terminala i parkirališta mora zaposliti i dodatne radnike obzirom na ozbiljno povećanje obujma posla, a mora i obnavljati, te dokupljivati opremu i logistiku, što će intenzivno raditi iduće godine.

Konačno, dovršena je procedura za otkup zemlje i novi izlaz sa autoputa prema aerodromu je pred realizacijom, tj. radovi će krenuti početkom godine. Sadašnja opcija putovanja preko Laktaša je nepotrebno komplicirana i duga, poglavito što je aerodrom uz sam autoput i novi izlaz je jednostavna, a troškovi istog nisu ogromni.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()