Trenutno iznad Italije: Evo kada dolazi hladni front i kod nas

Inače, u ovom času na sjeveru Italije i u oblasti Alpa ima obilnih padavina, koji su dio premiještanja hladnog fronta, a koji je ovim predjelima sa zapada donio i nagli pad temperature vazduha.

10.04.2024. 20:50
  • Podijeli:
vrijeme BHMeteo ba-65f6fd02c0494.webp Foto: BHMeteo.ba

Pred nama je još jedan sunčan i pravi ljetnji dan. Maksimalna temperatura biće u većini predela iznad 25°C, a u centralnim i jugoistočnim predjelima do 30°C, u Banjaluci do 22°C.

Inače, u ovom času na sjeveru Italije i u oblasti Alpa ima obilnih padavina, koji su dio premiještanja hladnog fronta, a koji je ovim predjelima sa zapada donio i nagli pad temperature vazduha.

U sjevernim predelima Italije ima jake kiše i pljuskova sa grmljavinom, a u Alpima na istoku Švajcarske i na zapadu Austrije veje snijeg.

Ipak, na svom putu ka istoku, ovaj hladni front postaće veoma oslabljen i kao takav uskoro će preći preko Slovenije, kasnije i preko sjevera Hrvatske, ali bez značajnijih padavina, uz osjetniji pad temperature vazduha i uz povećanje oblačnosti.

Inače, ovaj oslabljeni hladni front svojim perifernim dijelom donijeće danas nešto svježiju vazdušnu masu sa zapada.

Nastavlja se sušni period, kako piše Telegraf, s obzirom na to da oslabljeni hladni front osim umjerenog povećanja oblačnosti neće donijeti kišu.

Kako nas sa sjeverozapada očekuje naglo jačanje anticiklona, vazdušni pritisak biće u osjetnijem porastu i narednih dana biće veoma visok, što će uslovljavati vrlo stabilno vrijeme.

Sutra će maksimalna temperatura u Banjaluci biti 20 stepeni, a tokom nedjelje će konstantno rasti. U nedjelju će maksimalna iznositi 30 stepeni.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()