Olujna noć u BiH srušila rekorde: Zabilježeno čak 21.500 gromova i munja

Tokom noći zbog nevremena na brojnim lokalitetima saobraćalo se otežano, a dolazilo je i do prekida u saobraćaju

19.07.2023. 14:33
  • Podijeli:
grom-munja-pixabay.jpg Foto: Pixabay

U Bosni i Hercegovini je tokom noći došlo do prodora vlažnog i hladnog zraka sa Atlantika preko Alpa na prezagrijano podneblje što je rezultiralo jakim olujnim i grmljavinskim procesima u atmosferi.

Do 23:30 sati njemački servis za detekciju munja i gromova zabilježio je preko 21.500 munja i gromova, pretežno u Bosanskoj Krajini, sjevernoj i jugozapadnoj Bosni, objavila je bh. zajednica "lovaca na oluje" - Bosnia Storm Chasers.

Nakon jakog nevremena u Banjaluci, sve se proširilo i na druge gradove od Bugojna, Travnika, Zenice pa do Sarajeva gdje je oko ponoći počela grmljavina i kiša.

Tokom noći zbog nevremena na brojnim lokalitetima saobraćalo se otežano, a dolazilo je i do prekida u saobraćaju. Jutros su sve saobraćajnice prohodne, a uvjeti za vožnju povoljni.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()