Narednih dana sunčano uz moguće slabe lokalne pljuskove

U subotu se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost

21.04.2023. 07:45
  • Podijeli:
vrijeme_jezero_priroda-64421f38943f7.webp Foto: Pixabay

Sunčano uz malu do umjerenu oblačnost, mjestimično sa kišom i pljuskovima očekuje se u Bosni i Hercegovini narednih dana.

"U Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U drugom dijelu dana se očekuju slabi lokalni pljuskovi, moguća je i slaba grmljavina. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između dva i sedam, na jugu do 11 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20, na jugu zemlje do 23 stepena Celzijusa", saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZBiH).

U subotu se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom noći na nedjelju vjetar mijenja smjer na jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između dva i sedam, na jugu zemlje do 11 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 21, na jugu zemlje do 23 stepena.

U nedjelju se očekuje sunčanije vrijeme prije podne. U drugom dijelu dana se očekuje povećanje oblačnosti sa zapada. U poslijepodnevnim satima su mogući slabi lokalni pljuskovi u Bosni. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između tri i sedam, na jugu zemlje do 11 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 23 stepena.

U ponedjeljak se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između šest i 12 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 19 stepeni.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()